Greens zijn een essentieel onderdeel van elke golfbaan. Verschillende factoren beïnvloeden de prestaties van golfers op de green. Deze factoren variëren van het type gras tot de vorm van de green en zelfs de weersomstandigheden. In dit artikel zal ik een blik werpen op greens en wat ze uniek maakt.

Gras types

Er zijn verschillende soorten gras die op greens worden gebruikt. Elk type gras heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen die de prestaties van de golfer beïnvloeden.

Bentgrass

Bentgrass is het populairste gras omdat het zeer dicht groeit en zeer geschikt is voor putten. De greens gemaakt van Bentgrass bieden soepelheid, snelheid en betrouwbaarheid, waardoor ze perfect geschikt zijn voor greens. Dit type gras vereist echter veel onderhoud.

Bermudagrass

Bermudagrass wordt voornamelijk op golfbanen in warme klimaten gebruikt. Het heeft een hoge weerstand tegen droogte en hitte en biedt dus een constante en betrouwbare snelheid wanneer het goed onderhouden wordt. Bermuda-gras greens zijn echter niet zo soepel als bentgrass greens.